Ga naar de inhoud
Van Wijnen Heerhugowaard B.V. gaat 167 woningen verduurzamen voor het Woningbedrijf Koggenland.

De komende drie jaar staat het gemeentelijk Woningbedrijf van de Gemeente Koggenland voor een grote opgave. Het Woningbedrijf wil vanaf 2027 geen woningen meer in haar bezit hebben met een energielabel slechter dan label C.

Hierin hebben wij in Van Wijnen Heerhugowaard B.V. een partner gevonden om deze doelstelling te realiseren.

Van Wijnen Heerhugowaard B.V. gaat 167 woningen verduurzamen voor het Woningbedrijf Koggenland.

Wethouder Bart Krijnen en vestigingsdirecteur Sjoerd Pronk hebben de handtekening gezet onder een overeenkomst om het woningbezit van het Woningbedrijf te verduurzamen.

Hiermee willen we de energielasten van bewoners verlagen en de kwaliteit van de woningvoorraad verbeteren. Daarbij zochten we een ervaren partner die kan adviseren wat de beste manier is om de huurwoningen te verduurzamen, die ervaren is op het vlak van bewonersbegeleiding en probeert een positieve kracht te zijn in de wijk.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het aanbrengen van vloerisolatie, muurisolatie, dakisolatie en isolerende beglazing. Ook wordt gelet op de tocht en kierdichtheid van de woning en krijgen deze woningen na verduurzamingsingreep minimaal een energielabel B conform de NTA 8800. De woningen zijn daarmee voorbereid op een gasloos alternatief in de toekomst.

De opgave heeft een looptijd tot en met 2026.