Ga naar de inhoud
Huurwoning zoeken
Bent u op zoek naar een sociale huurwoning in Westfriesland of specifiek in Gemeente Koggenland?
Dan is het belangrijk dat u staat ingeschreven als woningzoekende bij Woonmatch West Friesland.        logo woonmatch                                                                                            
Uploaden documenten - Uittreksel BRP

Na een bezichtiging van een woning dient u documenten te uploaden. Hiervoor dient u, mits de woning in een andere gemeente ligt dan waar u bent ingeschreven, onder andere een uittreksel BRP met historische adresgegevens (Basis Registratie Personen) aan te vragen dit moet u uitdrukkelijk aan geven bij extra informatie. Dit uittreksel kunt u met uw DigiD direct op de website aanvragen bij de gemeente waar u woont. Vraag dit niet aan via mijnOnlineloket.nl. Deze website rekent namelijk een hoge prijs voor hun bemiddeling.

 

Handig zoeken naar een woning met de Woonmatch App

Woningbedrijf Koggenland breidt haar dienstverlening uit! In samenwerking met andere corporaties ontwikkelden we de Woonmatch App. Woonmatch is het systeem dat we gebruiken voor het publiceren en verhuren van onze woningen. Woonmatch was altijd alleen toegankelijk via een website. De app maakt het zoeken naar en het reageren op een woning eenvoudiger.

  • De app is gebruiksvriendelijk en biedt nieuwe functies
    Zo is het uploaden van documenten, zoals een uittreksel uit de Basisregistratie Personen, heel eenvoudig. Daarnaast is het mogelijk om een zoekprofiel samen te stellen om zo de ideale woning te vinden. Heeft u de ideale woning gevonden? Via de app kunt u als woningzoekende meteen reageren. Handige notificaties geven een seintje als de reactietermijn bijna verstrijkt. Of als u bent uitgenodigd om de woning te bezichtigen.
  • Niet alleen voor woningzoekenden
    Ook huurders die wel eens nadenken over verhuizen kunnen het woningaanbod zo makkelijk in de gaten houden. Met de app willen wij woningzoekenden zoveel mogelijk service bieden.
  • Eerste woonruimteverdeelsysteem met een app
    Woonmatch is het eerste zogenaamde woonruimteverdeelsysteem dat een app aanbiedt. De app is ontwikkeld door Service Sites samen met het collectief van de corporaties in de kop van Noord-Holland, West-Friesland, Waterland en Viverion in Lochem.


De app is nu te downloaden in de App Store of via Google Play.

 

Woningen met zorg

De gemeente regelt niet de toewijzing van zorgwoningen, dat doen de betreffende zorginstellingen zelf op basis van CIZ-indicatie. Als u dit wilt kunt u zich wel alvast aanmelden bij de zorginstelling.

Wilt u in aanmerking komen voor de woningen aan de Theresiahof of Oeverland, dan kunt u contact op nemen met Omring, telefoonnummer 088-2068910

Wilt u in aanmerking komen voor de woningen in de Rozenstaete in De Goorn of Vijverstate in Avenhorn, dan kunt u contact opnemen met Wilgaerden, telefoonnummer 0229-287730 of advies@wilgaerden.nl